sobota, 10 listopada 2007

Pulpety wloskie - obiecany przepis

Pulpety wloskie

0.5 kg wolowiny miel.,cebula, jajko, parmezan, chleb kruszony, (rodzynki, orzeszki piniowe - niekoniecznie), mleko, nac pietruszki. Wymieszac, zrobic male kulki.

Sos: cebula, oliwa, pomidory z puszki, sol, bazylia.

Cebulke podsmazyc na oliwie, wlac pomidory. Dodac troche cukru, kostke rosolowa. Gotowac 15-20 minut. W tym czasie uformowane pulpety podsmazac na patelni, wrzucac do sosu. Gotowac razem jeszcze 10-15 minut.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Mmmm...włoskie żarcie jest najlepsze na świecie. Prawie codzień zajadam się zielonym Pesto Genovese - danie nr 1, jak dla mnie!
Powodzenia z Ryanair, mam nadzieję, że dane Ci będzie tu przylecieć do nas :) Zreszta, liczymy, że odwiedzicie nas w komplecie pewnego dnia!
Ciao!
Pozdrowionka z UK!